Doe jij meetings om de meetings?

door | apr 23, 2021 | Blog | 0 Reacties

Recent sprak ik een dame die niet aan teammeetings doet. Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Uiteraard heb ik haar gevraagd waarom zij dat niet doet.

“Als maandagochtend een teammeeting in mijn agenda zou staan, dan zien ze een hele foute versie van mij. Ik vind het namelijk zonde van mijn tijd en het geeft me geen energie. Ik vind het altijd te lang duren en ik ben met 12 andere dingen bezig tijdens zo’n meeting. Mijn teamleden hebben onderling echt wel contact om dingen over te dragen en af te stemmen. Dat kunnen ze beter zonder mij”. Aldus de leidinggevende in kwestie.

Zij vervolgde: “Ik denk zelfs dat ze beter werk leveren als ik me er niet mee bemoei. Als we het wel zouden bespreken, dan heb ik overal een mening over. En dat motiveert mijn team echt niet. Zij doen de dingen waar ze goed in zijn en energie van krijgen. Ik kan het lekker daar laten. En ze komen echt wel als er iets groots is”.

Dan heb ik ook nog een tegenovergesteld voorbeeld.

Een manager die iedere week een teammeeting heeft.

Hij vertelde mij: “Het zijn allemaal inhoudelijke senioren. En ik heb het gevoel dat ze alleen maar over de inhoud willen hebben. Ik voel niet de verbinding met ze en al mijn pogingen afgelopen jaar zijn mislukt. Ze zeggen niets, hangen achterover als ik weer eens een poging doe”.

Hoe effectief is die meeting dan vroeg ik hem? Hij was heel lang stil.

Dan zeg hij: “Ik schaam me eigenlijk. Maar ik denk dat de meetings nu niet bijdragen aan verbinding of aan effectiviteit….”.

Ik heb 4 vragen voor je:

  1. Hoeveel teammeetings heb jij?
  2. Doe je de meetings om de meetings of voegen ze echt resultaten toe?
  3. Hoe voel je je daar zelf eigenlijk bij?
  4. Hoe authentiek ben je eigenlijk als je denkt pffff daar gaan we weer?

Wat als je die controle eens los zou kunnen laten? Wat zou er dan gebeuren?

Laat het me weten! Misschien roept dit wel mega veel weerstand bij je op. Zo ja, waar staat die weerstand dan voor?

Je weet me te vinden hè! Je mag me alles mailen en ik reageer altijd persoonlijk op je spinsels.

Je las een blog van Karianne van Kalshoven.

Executive coach voor directeuren en beslissers.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Effectief en met Energie vergaderen
Lees ook: 15 Reflectie vragen

Lees ook: Hoe je een ruzie ook kunt oplossen 

Samen aan de slag?

Boek hier een gratis inspiratiesessie 

En verder

Wie is Karianne  

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook inspirerend zijn tussen de hakken en stropdassen?

Zorg dan dat je mijn maandelijks berichten krijgt die ook jou gaan inspireren en ontvang mijn gratis e-book met 4 kritische spiegelvragen om je inspiratie weer op gang te helpen. 

You have Successfully Subscribed!