Goed leiderschap kijkt niet alleen naar de feiten, maar gebruikt ook zijn gevoel

door | mrt 19, 2021 | Blog | 0 Reacties

Energie bepaalt veel. Want heb je door dat je de hele dag energie uitstraalt? En dat de anderen (mogelijk onbewust) jouw energie de hele dag door voelen. 

Als er emoties zijn, zit je in een lage energie, waardoor je minder energie hebt en ook minder effect hebt op je werk. 

Die emoties moeten eerst gevoeld worden.  Dat mag helemaal. Dan pak je je kracht en ruimte weer in.  Zeg bijvoorbeeld: “Ik ben verdrietig, want….. “ en alles mag daar staan hè.

Je hoofd wilt het dan begrijpen, ‘waarom voel ik me zo’ of wat een onzin dat ik verdrietig ben, er zijn veel ergere dingen in de wereld. Of hoe weet je nu dat het echt zo gegaan is. 

Waar ligt het verschil tussen gevoel en denken. Mag ik dit wel voelen.

Verklaren van het gevoel.  Allemaal hoofdstemmen die je bij het echte voelen vandaan halen. Dat helpt dus niet en daardoor verlies je de verbinding met jezelf. 

Als jij jezelf de ruimte geeft om echt te voelen, los te laten, met jezelf en de emoties aan de slag te gaan, komen de antwoorden echt vanzelf. Niet altijd de antwoorden die we willen horen. 

  • Spijt
  • Onmacht
  • Boosheid
  • Schaamte
  • Onrechtvaardigheid
  • Teleurstelling
  • Frustratie

Deze willen gezien worden. Dat betekent echt even loskoppelen van alles en iedereen. En echt verbinden met jezelf.  Zodat er weer ruimte komt.

Niet praten, maar voelen. Echt contact.

Ik leg het je uit. 

Onze wereld lijkt voor een groot deel te bestaan uit vaste objecten, zoals je computer, je koffiebeker en je eigen lijf. Toch is dat schijn, want in al die dingen bevindt zich een fascinerende wereld van kleine deeltjes, die volop in beweging zijn: moleculen, atomen, elektronen, protonen en neutronen. De kwantummechanica leert ons dat de allerkleinste deeltjes golven van energie zijn. Materie is dus in feite verdichte energie.

Einstein was de eerste die dit vastlegde in zijn formule E=MC2, wat betekent dat alles waaruit het universum bestaat en het universum vormt voor 99,99999% Energie is = alles. Het betekent dat wij allemaal energie zijn. Indien jij jezelf onder een heel sterke microscoop zou leggen, dan zou je zien dat je helemaal niet een vast object bent, maar bestaat uit triljoenen moleculen, atomen, ionen die vibreren.

Energie heeft een hoog of een laag trillingsgetal en een positieve of negatieve vibratie. Emoties als woede en jaloezie bijvoorbeeld hebben een laag trillingsgetal en een negatieve vibratie, terwijl liefde en altruïsme weer een hoge trillingsfrequentie hebben en een positieve vibratie. Hetzelfde geldt voor voedsel: alcohol heeft een lagere trillingsfrequentie  en negatieve vibratie en een vers biologisch appeltje een hogere trillingsfrequentie en een positieve vibratie.

Door de juiste energie, vibratie en de juiste resonantie te creëren, kan je leven totaal veranderen

Oke, nu weten we dus dat we een frequentie energie uitstralen. Zo’n frequentie is geen statisch gegeven maar wordt beïnvloed door een breed scala aan factoren, zoals de toestand van je fysieke lichaam, je emoties en je gedachten. 

Even een praktisch voorbeeld de praktijk.

Een directrice die snel, anders en in beelden denkt en intuïtief wil handelen. 

‘Er wordt niet naar me geluisterd’ zegt ze. ‘Niemand luistert naar wat ik te zeggen heb’. 

Ze zat in een sessie met 3 anderen, die ik voorzat. De dag daarna vertelde ik haar waarom ik begrijp dat mensen haar niet serieus nemen. Ze straalt de hele tijd een negatieve energie uit. Ze is het er ergens niet mee eens, dat spreekt ze niet uit, maar is wel voelbaar. Vervolgens vertelt ze iets wat helemaal niet aansluit bij wat ze uitstraalt en boem iedereen is afgehaakt. Niemand die luistert, want iedereen interpreteert dat als onecht. Terwijl dat is helemaal niet zo, wat ze zegt is ook echt. Alleen ze zorgt niet goed voor haar frustratie en emoties, die er dwars doorheen vliegen. 

Wellicht herken je het bovenstaande voorbeeld bij jezelf en wil je graag beter leren voelen? En vooral hoe je dat zakelijk kan gebruiken. 

Ik help je er graag mee. Klik hier en boek een inspiratie sessie met mij van 30 minuten. 

Ik beloof je dat jij daarna beter voelt en meer leiderschap neemt en laat zien. Je neemt daarna glasheldere besluiten, want je weet dat het goed zit wat je hebt besloten.

Want goed leiderschap kijkt niet alleen naar de feiten, maar gebruikt ook zijn gevoel.

Je las een blog van Karianne van Kalshoven.

Executive coach voor directeuren en beslissers.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Effectief en met Energie vergaderen
Lees ook: 15 Reflectie vragen

Lees ook: Hoe je een ruzie ook kunt oplossen 

Samen aan de slag?

Boek hier een gratis inspiratiesessie 

En verder

Wie is Karianne  

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook inspirerend zijn tussen de hakken en stropdassen?

Zorg dan dat je mijn maandelijks berichten krijgt die ook jou gaan inspireren en ontvang mijn gratis e-book met 4 kritische spiegelvragen om je inspiratie weer op gang te helpen. 

You have Successfully Subscribed!