Groepscoaching

Het Executive Groepsprogramma is een exclusief coachprogramma voor MT en DT leden

Je leeft normaalgesproken in de waan van de dag. In de huidige situatie word je min of meer gedwongen om bij dingen stil te staan en je vraagt je ineens af waar je onrust vandaan komt. De letterlijke afstand tot de organisatie en je mensen maakt wel iets in je los. Je hebt nog moeite om dat ‘iets’ helemaal handen en voeten te geven. Er begint in ieder geval een bewustwording te ontstaan van hoe je de dingen normaal gesproken aanpakt. Je voelt onrust en onvrede: je voelt een steeds groter wordend gat tussen jou en het bedrijf, jou en je collega MT/DT leden. Je mist een gezamenlijk commitment en de manier waarop dingen gaan geven je geen voldoening meer. 

Herken je dit?

  • Je bent verworden tot het zoveelste maatpak in de directie. Voel je ook de behoefte om niet de zoveelste te zijn met een blauw pak en een rode stropdas, omdat je geleerd hebt dat je daarmee power uitstraalt. Het is niet van jou. Het past totaal niet bij je, maar je weet ook niet meer hoe het anders te doen. Want die voorbeelden van collega-directeuren heb je niet om je heen. Sterker nog: de mensen aan wie je het verteld hebt, verklaren je voor gek. Je hebt toch alles wat je wilt; toffe baan, leuk gezin, genoeg geld. Je mag echt niet klagen. En dus twijfel je aan jezelf.  
  • Je hebt altijd gedacht ‘als ik daar (en je wijst naar boven) straks ben, dan…………’. En nu ben je er en voel je zo weinig vrijheid. Als het de rest niet bevalt wat je doet, lig je er morgen zo uit.  Dat zorgt voor veel strijd in jezelf. Je hoort en ziet jezelf wel eens dingen zeggen of doen, dat je denkt, ‘huh, ben ik dat!’
  • Er wordt al heel lang niet meer naar elkaar geluisterd. En het erge is dat iedereen dat een soort van weet. De heidagen hebben nauwelijks iets opgeleverd. En toch doen jullie het iedere keer weer en gaan jullie quasi met de neuzen allemaal dezelfde kant op weer naar huis. Dat iedereen dat weet en dat wel oké lijkt te vinden, dat vind je nog het ergste. Je bent er echt wel klaar mee.
  • Je hoort de vogels, en de ronkende auto’s, de zon op je huid. Ineens schrik je ‘wakker’. ‘Oh ja, ik zit in een MT/DT-vergadering’. ‘Waar zijn we’, denk je. Oh nog steeds bij dat punt. Nog 10 minuten, dan is dit weer voorbij, je haalt opgelucht adem. En je gedachten maken weer overuren over wat je straks nog moet doen, wie je zo nog even wilt bellen.
  • Je voelt je al een tijdje nog amper geïnspireerd door je werk of je collega’s. Je ergert je groen en geel aan het besluitvormingsproces. Je hebt namelijk nog meer te doen, waarom duurt dit zo lang, waarom neemt niemand gewoon de besluiten die ze moeten nemen. Je zoekt de inspiratie steeds meer in andere dingen.  Je gaat eten met een oud-collega, je organiseert een weekend met werk-vriend(inn)en, je organiseert een denktank met collega’s uit alle lagen van de organisatie, je doet er -naast je werk- nog een extra klus bij in de avonduren of je gaat op werkbezoek in het buitenland. Hoe kan je anderen nog inspireren als je zelf niet meer geïnspireerd bent?

“The point is not to become a leader, the point is to become yourself ”

(Warren Bennis)

Hoe zou het voor je zijn als?

Je het oké vindt dat je zo anders denkt dan de meeste directeuren. Waar anderen gevaar zien, zie jij kansen. Dat je jezelf daardoor weer inspirerend vindt en die kansen ook weer gaat uitdragen.

Je je eigen maatpak aantrekt, waardoor je op je werk volgens je eigen normen en waarden werkt. Je gaat werken volgens jouw voorwaarden. Op die manier werken die echt bij je past.

Je af en toe ‘heilige huisjes’ omver schopt, omdat je vindt dat dat nodig is voor jezelf en de organisatie. Dat je dat op een manier doet die bij je past en succesvol is.

Jij weer gaat zeggen waar je echt voor staat en waar je tot in je tenen in gelooft. Ook als dat helemaal anders is dan wat alle andere collega directeuren roepen. En ja, daarmee jaag je een aantal mensen van je af, maar dat waren toch al niet je leukste en meest inspirerende collega’s. Je trekt er ook mega veel mensen mee aan, de mensen die jou ook weer voeden en inspireren.

Je geen continue strijd meer met jezelf hebt. Je hebt een einde gemaakt aan dat wat niet voor je werkt. Je werkomstandigheden zijn niet meer bepalend en leidend voor wie je bent. Jij en de werkomstandigheden komen weer op een lijn te liggen.

Je in de directeuren omgeving je potentieel volledig kan inzetten. Dat je jezelf daardoor weer kan aankijken in de spiegel. En dat je daar dan helemaal niet hard je best voor hoeft te doen. Dat is pas leiderschap.

Inspireren en vanuit je eigen waarden leiden kan echt. 

Jouw visie, jouw anders-denken, jouw persoon zijn inspirerend. Juist nu is dat meer dan ooit nodig.  Ik kan je dat leren in dit programma, dat speciaal geschikt is voor directeuren in Nederland, die graag met gelijkgestemden samen willen leren. Dat is uniek omdat ik geen standaard trukendoos opzet. Ik heb 10 jaar ervaring met het coachen van executives. Ik weet exact wat er speelt, maar vooral ook hoe je de boel om kunt draaien. Met mij als je coach en mentor ga ik met jou en de groep aan de slag om alle bovenstaande dingen te realiseren.

Inhoud van het 6 maanden-programma

Z

Start sessie van 2 uur, waarin we samen in je huidige situatie duiken. We leggen alles op tafel, bepalen je doelen voor de komende 6 maanden en hebben in kaart op welke momenten jij jezelf saboteert. Je maakt een expliciet commitment dat je dit programma voor jezelf doet, tijd vrij maakt voor jezelf en jouw ontwikkeling.

Z

Community: een groep gelijkgestemden, die elkaar inspireren, versterken en steunen. Een groep waar je veilig bent om te delen wat je denkt en voelt. 

Z

Elke 2 weken een 1-op-1 call van 30 minuten om te bespreken waar je op dat moment staat, waar je tegenaan loopt, wat goed gaat en wat je laat liggen. Hierbij coach ik je actief om eventuele blokkades weg te nemen, uitdagingen om te buigen, kansen te pakken en naar jezelf te kijken.

Z

Maandelijkse werksessies met de groep (60 minuten online). Je kunt alle vragen stellen, waar je tegenaan loopt. Ik zal ook gedeelde topics hier bespreken. Deze topics worden later bepaald en hangt af van waar de groep tegenaan loopt.  

Z

4x een dag groepscoaching. Een hele dag coaching samen met de andere deelnemers op een externe locatie. 

Aan het einde van het traject ga je naar huis met:

Je bent weer een geinspireerd mens en dat voelt bevrijdend

Je zet je inspiratie in als onderdeel van je leiderschap, waardoor je jezelf en anderen prikkelt en stimuleert tot waanzinnige resultaten

je zegt wat je wilt zeggen en je weet heel goed de consequenties ervan te dragen, waardoor alle zaken boven tafel komen, zodat je effectief en efficiënt bestuurt. Je houdt tijd over, zeg maar;-)

Je neemt jezelf serieus, je gevoelens, daar waar je voor staat en wie je bent. Het mag er weer zijn, zodat je weer die aanjager, vernieuwer en pionier bent in de organisatie en waardoor je bewezen resultaten behaald.

Selectie

Wanneer start het en hoe lang duur het programma?

Het groepsprogramma start weer in september 2020. In die maand staat de 1ste groep-coaching-dag op het programma.

Maar zodra jij je aanmeldt voor het groepsprogramma plannen we je individuele startsessie. Je kan dus onmiddellijk aan de slag!

Het duurt in totaal 6 maanden, omdat ik wil dat je volhoudt, ook als het even tegenzit of ook als je weken weer te vol zitten met van alles en nog wat. Deze verandering vergt tijd, inzet en investering. Er is geen gouden pil. Ik weet dat je ongeduldig kunt zijn. 

Waarom een groepsprogramma voor directeuren en beslissers?

Dit is een uniek groepsprogramma waarin door mij gezien en gecoacht wordt. Ik geef je altijd eerlijk en oprechte antwoorden, wat soms als een kritische noot wordt ervaren. Maar zo ben jij ook! Ik wil ook voorleven waar ik voor sta, dus ik ben ook eerlijk en kritisch naar mezelf. En je maakt ook onderdeel uit van een groep met gelijkgestemden directeuren (maximaal 6 gelijkgestemden). Je versterkt, inspireert en leert van elkaar. Je bouwt een band op, die blijvend is, ook na afloop van dit programma.

Selectie: dit groepsprogramma past niet iedereen

Ik wil graag zeker weten dat dit groepsprogramma bij jou en jouw doelen past. Want in zo’n intensief traject wil ik niet met iedereen werken. Alleen met diegenen die het eng vinden en tóch doen. Daarbij hangt de kwaliteit van de coaching ook af van de kwaliteit van de groep. Daar ben ik dus scherp op en selectief in. Ik wil een hoog niveau. Dus voordat je instapt in dit traject wil ik zeker weten dat dit voor jou het beste traject is dat ik je kan bieden.

Ik nodig je uit

Klik hieronder en vul een aantal gegevens in, dan trek ik een half uur van mijn tijd uit om samen met jou uit te zoeken of en hoe ik je het beste kan helpen. Daarna ben je volkomen vrij om wel of niet mee te doen. 

Deze mensen gingen je voor…

 

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident sunt in culpa qui.

Ron Kwakkelaar

Operationeel directeur Sandd 

Via mijn leidinggevende kwam ik in contact met Karianne. Ik had destijds al een coach, maar ik heb toen voor Karianne gekozen: zij heeft de gave om in heldere woorden heel snel de vinger op de zere plek te leggen en te begrijpen hoe de hazen lopen op mijn werk.

Lees verder

CEO

Farmaceutische Industrie

De eerste keer dat ik Karianne ontmoette, raakte ze me. Ze noemde iets wat ik alleen tussen de regels door noemde en zij pikte dat direct op. Tijdens een seminar van een dagdeel zijn we dieper ingegaan op thema’s waar ik tegenaan liep. Ik had vrij scherp voor ogen waarover het moest gaan: een patroon dat ik bleef herhalen, waardoor ik steeds harder ging werken in plaats van slimmer. 

Lees verder

SHARON SMIT

Directeur RPAnhn (samenwerkingsverband voor een werkende arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord) 

‘Ik ontmoette Karianne vorig jaar tijdens mijn master aan de Tias Business School. Zij gaf les in ethiek en ik vond de wijze waarop zij lesgaf erg prettig. Afgelopen januari heb ik meegedaan aan haar masterclass. Ik ben bezig met mijn eigen ontwikkeling en ik vind het belangrijk om als leider in mijn kracht te staan.

Lees verder

Wil jij ook inspirerend zijn tussen de hakken en stropdassen?

Zorg dan dat je mijn maandelijks berichten krijgt die ook jou gaan inspireren en ontvang mijn gratis e-book met 4 kritische spiegelvragen om je inspiratie weer op gang te helpen. 

You have Successfully Subscribed!