The way you do anything….

door | sep 13, 2021 | Blog | 0 Reacties

Ik heb nog een box vol met spullen uit het huis van mijn overleden moeder en in de vakantie ben ik begonnen met uitzoeken.

Daarnaast heb ik ook een aantal van haar spullen op marktplaats gezet.
Ze hield nogal van mooie spullen waaronder een 10-tal prachtige schoenen. Ik verkocht deze schoenen prima voor zeg gemiddeld 15 euro. De koper blij en ik een legere box en dus ook blij.

Loes kocht de mooie witte Skechers en wilde die graag meenemen op vakantie. Ze was er razend blij mee en vond ze mooi.

En toen gebeurde het, ik kreeg een berichtje van haar: “Ik zie net dat de schoenen maat 38,5 zijn en niet maat 39 zoals je vermelde in je advertentie…..”
 
Ik had inmiddels vakantie en ik reageerde daardoor niet meteen. Toen kwam haar bericht “en nu geen reactie meer?”. Ze was boos, tja en niet geheel onterecht.
 
Ik dacht hoe kan ik dit nu recht zetten, ik heb een fout gemaakt. Maar ik  was tegelijkertijd ook beetje verbaasd. Mijn moeder heeft of had maat 39. Hoezo zou zij schoenen hebben van maat 38,5. Klopte het wat Loes zei?
 

Dus wat heb ik gedaan. Ik ben me gaan verbinden met mezelf en de liefde in mijzelf aangezet. Bij Loes heb ik aangegeven dat ik verbaasd ben, dat ik het niet begrijp, maar het ook niet meer aan mijn moeder kan vragen waarom ze schoenen maat 38,5 heeft. Ik vroeg haar: “wil je even een fotootje maken van de maat?”  Dat deed ze en ja er staat echt 38,5.
 
Ik maakte de fout, niet Loes. Ik heb daarom sorry gezegd en dat ik het heel vervelend voor haar vind want ze had zich er zo op verheugd. Loes had hier alle begrip voor omdat ze voelde en merkte dat ik het oprecht vervelend vond en het niet wist van de maat.
 
“Loes, ik stort meteen je geld terug.”
 En dat deed ik, € 19,50 stortte ik terug op haar rekening.
 
Loes schrijft mij: ”ik heb dit nog nooit meegemaakt, wat ontzettend lief. En 1 minuut later schrijft ze” je bent een bijzonder mens, hier zijn er niet veel van”.

Het kostte me weinig tijd, ik herstel mijn fout, ik neem er verantwoordelijkheid voor en Loes en ik hebben een verbinding gemaakt, die eerlijk en oprecht is.
 

The way you do anything……………….

Het punt wat ik met dit verhaal wil maken is zelf-leiderschap. Ik koos ervoor om mezelf te zijn, te gaan voor liefdevol en in vertrouwen. Ik had ook voor het pad van wantrouwen, gezeik en gedoe kunnen kiezen en dan was de uitkomst echt anders geweest. Voel je dat?
 
Ik ben gaan kijken wie ben ik en wie wil ik zijn en zo ga ik het oplossen.
Dit past bij mij. Het is het mij waard om het geld terug te storten en haar te laten bepalen wat ze met die schoenen doet.
 
Als je nu heel eerlijk naar jezelf kijkt, hoe ga jij om met dit soort situaties?
Waar laat je het nog wel eens ‘schieten’. En het lijkt maar een heel klein dingetje maar ‘het vat van zelfleiderschap loopt ook op hele kleine gaatjes leeg’ 
 
Als je een leider wilt zijn, zorg dan dat je geen tijd verspilt aan vragen die niet eens gesteld worden, aan oeverloze niet te winnen discussies.
Weet dat het niet gaat om je gelijk te halen. Het gaat er juist om, om bij jezelf te blijven en respect voor andere meningen en keuzes te hebben. 

Je las een blog van Karianne Kalshoven.

Executive coach voor directeuren en beslissers.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Effectief en met Energie vergaderen
Lees ook: 15 Reflectie vragen

Lees ook: Hoe je een ruzie ook kunt oplossen 

Samen aan de slag?

Boek hier een gratis inspiratiesessie 

En verder

Wie is Karianne  

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.