Vanuit een neutrale energie verbinden

door | feb 21, 2022 | Blog | 0 Reacties

Ze keek mij aan en zei: ‘hoe doe je dat?’

Gisteren had ik een gesprek met, ik zal haar Iris noemen. Ik had haar nog nooit gesproken of gezien. We raakten via linkedin in gesprek.  Het haakje was dat ze haar leiderschap vooral zelf had ontdekt en ontwikkeld en dat het nu niet meer toereikend was. Ze had nieuwe skills nodig nu ze op strategisch niveau werkte en haar team groter was dan voorheen.

Ze begon te vertellen wat haar verhaal was en wat ze merkte wat niet efficiënt ging in haar werk. Ze was heel open over patronen en dat er haakjes naar haar jeugd zaten. Dat haar enthousiasme haar belangrijkste tool is, maar dat ze daarin ook wel over haar grenzen ging.

Na 15 minuten viel ze stil. Ze keek me aan en zei: “hoe doe je dat?”

Ik keek volgens mij een beetje glazig. En vroeg haar “wat bedoel je?”.  En Iris zei: “ Ja dat doe je echt goed”. “Ik praat normaal nooit open over wie ik ben en wat ik moeilijk vind en ik ken je niet en ik ben al binnen 5 minuten over mezelf aan het vertellen. Dat doe je goed”.

Nu werd ik stil. Ik voelde wat er in mezelf gebeurde. En ik zei: dank je wel, dat vind ik een enorm mooie feedback. En het woord _doen_ triggert me. Ik ga bij mezelf te raden wat ik dan doe. Ik geloof niet dat ik iets doe. Ik ben. Ik ben gewoon helemaal mezelf en open voor dat wat er gaat ontstaan in onze verbinding.

Ik zei ook: ja ik kan dit erg goed. Dit gaat me zo natuurlijk af. Hier zit wel echt mijn toegevoegde waarde in wat ik te doen heb in het hier en nu.

Vanmorgen werd ik wakker en voelde ik dat het de bedoeling is om dit met jullie te delen. Ja waarom dan. Wat haal je hier nu uit. Ik zie 3 waardevolle onderdelen voor je.

Leiderschap gaat over de relatie. Hoe zit je in die relatie. Ik heb er nog eens over nagedacht wat ik dan doe, waardoor Iris zo makkelijk open ging. En dat is dat ik in de neutraliteit stap. Wat ik daarmee bedoel is dat ik geen emotionele lading heb. Ik kan vanuit een neutrale energie met haar verbinden.

Voor wie resultaatgericht is, ze is geen klant geworden. We kwamen samen tot de conclusie dat ze eerst iets anders heeft te doen. Ik heb haar dus mega geholpen want ze liep al een tijdje rond wat voor haar nu de beste ontwikkelstap is. En ik heb mega toffe feedback van haar ontvangen en ik schrijf er nu dus over.  En hier zit dus ook de neutraliteit in, als ik te pusherig ben in mijn energie, dan had ze dit niet gedeeld. Dus ook in je leiderschap. Waar ben je nog te pusherig? Dus hoe kun je resultaatgericht zijn zonder de verantwoordelijkheid te dragen of zonder het voor je teamleden te doen. Je geeft die ander meer ruimte, waardoor die persoon meer regie kan pakken.

Wat kan jij echt steengoed? Als je dat weet, is werken en leiderschap een stuk makkelijker. Want je doet gewoon wat je super goed kan. En weet je wat ik zo fijn vind als je dit hebt gevonden, dan levert dat echt heel veel energie op.  Dan is leiderschap simpel, helder en snel.

Welk inzicht heb ik je hiermee gegeven? Wil je dat met mij delen in een reactie onder deze blog?  Dat zou ik echt super tof vinden.

Je las een blog van Karianne Kalshoven.

Executive coach voor directeuren en beslissers.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Effectief en met Energie vergaderen
Lees ook: 15 Reflectie vragen

Lees ook: Hoe je een ruzie ook kunt oplossen 

Samen aan de slag?

Boek hier een gratis inspiratiesessie 

En verder

Wie is Karianne  

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.