Wat je kunt leren over jezelf vanuit Quantum

door | nov 1, 2019 | Blog | 0 Reacties

Wat heb ik geleerd?

Ik deel hier een samenvatting van wat ik met me meeneem van wat ik recentelijk heb geleerd vanuit kijken naar mensen vanuit quantum perspectief. Wil je meer weten over quantum in algemeenheid. Hoogleraar Robert Dijkgraaf heeft daar een mooie de wereld draait door college over geven. Die vind je HIER

De focus van dit artikel ligt op persoonlijke groei om je leven te veranderen:
  • Ons lichaam moet fit en vitaal blijven en daarom continu worden uitgedaagd. We moeten continu ons lichaam trainen: fysiek, emotioneel, mentaal en wat sommigen noemen: spiritueel. Wanneer we stoppen met ons lichaam uit te dagen, gaan we achteruit in gezondheid. 
  • Stress sloopt ons en we moeten leren hoe met stress om te gaan en dat heeft vooral te maken hoe we met uitdagingen omgaan en hoe we denken over het leven zelf. 
  • Emotioneel Management: we moeten leren hoe om te gaan met onze emoties en vooral leren om angst en boosheid te transformeren in kracht. 
  • Mentaal Management: we moeten leren positief te denken, een optimistisch wereldbeeld te ontwikkelen en dan worden we vanzelf gelukkiger. Een groot deel hiervan is leren om dienstbaar te zijn i.p.v. alleen aan onszelf te denken. En ook leren om grenzen aan te geven zodat we in onze kracht kunnen blijven. 
  • Hersen management: We moeten blijven leren en onze hersenen uitdagen. Als we stoppen met leren, gaat onze hersenfunctie achteruit. 
  • Verleden: we moeten leren het verleden los te laten en alles wat we hebben geleerd dat niet meer nuttig is. 
  • Dankbaarheid: vergeven is een heel belangrijk ritueel om onszelf gezond, gelukkig en vitaal te houden. Je voelt je daarna dankbaar. 
  • Liefde daar vaart ons immuunsysteem het beste op. Hoe meer liefde we ervaren, hoe minder de kans dat we ziek worden. Dit vertaalt zich ook naar sociale contacten, mensen die een levensgezel hebben leven langer dan mensen die alleen zijn; mensen met een sterk sociaal netwerk leven ook langer.

Kort door de bocht: ons levensdoel is groei!

Groei is streven om de beste versie van jezelf te worden. En dat houdt in: streven om steeds liefdevoller te worden, steeds meer passie, steeds meer leren over het leven zelf, jezelf blijven uitdagen met nieuwe dingen. Zolang je blijft leren, jezelf blijft ontwikkelen, ben je bezig met je levensdoel. Wanneer je denkt het allemaal al te weten, dan kom je in de stagnatie en stopt het leren. 

Overleven versus Leven

Ons lichaam is genetisch geprogrammeerd om negatief naar de wereld te kijken, dat is ons overlevingsprogramma, we moeten de wereld zien als bedreigend om te overleven. Dat was oké zo’n paar duizend jaar geleden toen we nog omringd waren met gevaar, van loslopend wild tot en met vijandige stammen of rovers.

Dat is nu in de moderne wereld drastisch teruggebracht, maar ons DNA blijft reageren alsof er niets veranderd is en dat is een van de allerbelangrijkste instincten die we moeten programmeren om te groeien naar het volgende niveau.

“Survival of the fittest”: angst-overleven en voortplanting. Dat betekent dat diegene die zich het beste kan aanpassen het langst overleeft. Deze mindset is verbonden met het zogenaamde reptielenbrein (het oudste evolutionaire deel van de hersenen). Dit stimuleert dat we anderen zien als bedreigend en concurrentie. (Hierover nog meer in het 3×21 dagen programma, dat 30 september start)

“Alles draait om mij”, “Ik-Universum”: Mensen zijn gericht om beter te zijn dan anderen, we willen geliefd zijn door anderen, geaccepteerd, gerespecteerd, gezien worden, enz.  Deze mindset drijft ons voort om carrière te maken, om veel geld te willen verdienen en beter te zijn dan anderen. Wat we geloven bepaalt onze levenskwaliteit en de successen die we wel of niet behalen.

Onze overtuigingen spelen een grote rol. Wat we geloven, bepaalt onze levenskwaliteit en de successen die we wel of niet behalen. Als je gelooft dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden, dan heb je een realiteit gecreëerd die waar is. Als je gelooft dat je de capaciteit hebt om megagroot, rijk of succesvol te worden, zal dat ook je leven bepalen.
 
Om je overleven-mindset te overwinnen, moet jij jezelf uitdagen om anders naar de wereld te kijken en je angstinstincten te overwinnen en te vervangen met groei, leren en inzichten krijgen in hoe je het beste functioneert.

Hoe kan je blijven groeien?

We leven in een wereld van verleiding, verstrooiing, afleiding en bedrog. De wereld is geschapen op dusdanige wijze dat het niet makkelijk is om je doelen te bereiken. Het is een consumptiemaatschappij die je stress bezorgt, angstig maakt, je verslaaft maakt en je gevangen houdt in een systeem met normen over hoe het hoort. Hierin raken we veel tijd kwijt aan dingen die er niet echt toe doen.

Nieuws is verslavend en stresserend, dus zoeken we afleiding in Facebook, social media, het lezen van tijdschriften, soap opera’s, reality shows en talenten shows kijken, enz. We zijn heel erg druk met onzin die nergens toe leidt. Daar stoppen we tijd, geld en energie in, maar dat levert niets op. Het is een sterk krachtenveld en het lijkt moeilijk eraan te ontsnappen.

Mensen kijken vlak voor ze gaan slapen nog op hun smartphones en ook weer als eerste als ze wakker worden. We WhatsAppen, teksten, sms-en, liken op Facebook en zijn 90% van de tijd afgeleid. Dat wil niet zeggen dat er geen goede dingen gebeuren op social media, maar dat is relatief weinig vergeleken met de onzin die er is.

Het is nu tijd om dit te doorbreken. Het is alleen vaak moeilijk om dat alleen te doen.

Je leermeesters zijn overal

Dat is het fijne nieuws. Je kan van veel mensen leren. Mensen die je ergeren, boos maken, intimideren, bekritiseren, haatdragend zijn, je ‘het’ niet gunnen, negatief over je praten, op je neerkijken, je willen beledigen of je het leven zuur maken, of je vertrouwen misbruiken, bedriegen en verraden… het zijn allemaal je leermeesters. Daarnaast heb je ook leermeesters die je coachen, begeleiden, vergeven, je de weg wijzen of je een vaardigheid leren.
Ik kan een van je leermeesters zijn voor de komende 3×21 dagen. Ik kan je helpen om op een simpele manier, maar wel iedere dag te werken aan bewustwording en hoe je ego aan te pakken en angsten te overwinnen en nieuwe geloofsovertuigingen te creëren die je ondersteunen en je dichter bij je potentieel brengen.

Ben je klaar voor het volgende level? Kijk vooral op de informatie en aanmeldpagina. Voor een klein bedrag kan ook jij veranderen naar meer geluk!

Dus 3×21 dagen inspiratie, tools en reminders om je intern te veranderen en daarmee je echte succes neer te zetten voor een klein bedrag. En ik vind het prima om een niet-goed-geld-terug garantie af te spreken. Twijfel je, laat me het dan weten. Dan kijk ik met je mee of dit je op dit moment gaat helpen.

Met liefde,

Karianne

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *