Wees eens eerlijk?

door | aug 13, 2021 | Blog | 0 Reacties

Hoe goed ben jij in het geven aan jezelf? 
Klopt het dat je waarschijnlijk heel goed bent in het geven aan anderen? 

Ik weet en merk dat vele van jullie op een natuurlijke wijze zorgen voor anderen. Mensen in nood, collega’s en vrienden die het moeilijk hebben, kunnen bij jou altijd aan de bel trekken.

Dat met dezelfde energie en passie voor jezelf doen, is de andere kant. Kun jij aan jezelf geven met dankbaarheid? Of voel je je al snel schuldig wanneer je eens “aan jezelf denkt?” 

In de afgelopen periode was dat een thema bij de mensen die ik sprak: “Ik geef niet zo snel geld uit aan mezelf. En als ik het al doe, dan maak ik het graag een beetje klein”.

En dan heb ik het nog niet over het ontvangen van complimenten. 
Laatst gaf ik mijn klant een compliment over haar creativiteit. Ze kon het niet ontvangen, ze praatte er over heen. Dit gaf ik bij haar aan. 

Later, kwam ze er op terug en zei ‘ik heb geleerd dat als ik een compliment krijg, dat daar meteen iets achteraan komt. Of iets wat stom aan me is of dat ik iets moet doen’. 

Ze heeft geleerd te geven in het leven, maar niet om te ontvangen. Ze is zelfs bang voor het ontvangen. Je zult wel begrijpen dat ze af en toe leeg loopt.

Ik weet nog goed in mijn eerste baan dat ik ook helemaal leeg was na een paar jaar werken. Ik kwam bij een coach en het werd mij als snel duidelijk dat ik erg goed kan geven. Iedereen wist me altijd te vinden, want Karianne lost het wel op. Alleen er was geen stroom terug. Het was geen cyclus. Dit is 15 jaar geleden. De start van mijn leerproces.

Ik houd nog steeds van geven, maar kan ook ontvangen, waardoor het energetisch in  balans is. En ik heb inmiddels geleerd dat ik bepaal wat ik geef, wanneer en aan wie. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik wil, kan ik de hele dag geven. Alleen loop ik daar dan toch op leeg, want ik geef dan vaak te veel van mezelf weg. Vaak krijg je er ook geen waardering voor. En ik wil dingen graag goed doen, dus ik wil het niet half doen of een beetje. Voor ik het weet, ben ik zo weer een uur verder. 

Herken je dat geven voorbij je eigen grenzen?

Dus ik kies om te geven. En als ik geef, geef ik onbaatzuchtig. Dan kan ik er echt enorm van genieten.

En nu jij, wat zou je aan jezelf willen geven? Hoe ga je regelen dat dat ook voor elkaar komt?
En wat zijn jouw voorwaarden om te geven?


Welke inzichten geeft deze blog jou? Wil je dat met me delen?

Je las een blog van Karianne Kalshoven.

Executive coach voor directeuren en beslissers.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

Meer artikelen

Lees ook: Effectief en met Energie vergaderen
Lees ook: 15 Reflectie vragen

Lees ook: Hoe je een ruzie ook kunt oplossen 

Samen aan de slag?

Boek hier een gratis inspiratiesessie 

En verder

Wie is Karianne  

Wil jij mijn berichten direct in je mailbox ontvangen?

Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief

LAAT HIERONDER EEN BERICHT ACHTER

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil jij ook inspirerend zijn tussen de hakken en stropdassen?

Zorg dan dat je mijn maandelijks berichten krijgt die ook jou gaan inspireren en ontvang mijn gratis e-book met 4 kritische spiegelvragen om je inspiratie weer op gang te helpen. 

You have Successfully Subscribed!