WIL JE KARIANNE ALS SPREKER

OP JOUW EVENEMENT, CONGRES OF TEAMBUILDINGDAG? DAT KAN!

Karianne Kalshoven is een bevlogen en betrokken spreker

Karianne is een inhoudelijk expert en veelgevraagd spreker over ethisch gedrag en leiderschap voor managers, directies en bestuurders

Keynote Speeches

Ik heb veel ervaring in het spreken voor grote groepen hoog opgeleide managers, directeuren en bestuurders. Een kritisch publiek;-) Ik houd van interactie op het scherpst van de snede met humor en Amsterdamse directheid. Mijn presentaties gaan over leiderschap. Dit kan ik vanuit de inhoud doen, want ik heb een PhD in leiderschap en vanuit mijn ervaringen als executive scoach. Daarnaast durf ik het ook persoonlijk te maken. Het is juist die mix die het publiek altijd raakt. Publiek gaat anders naar huis en nemen een concrete actie mee om met hun leiderschap slim, snel en simpel hun resultaten te halen.

Geschikt voor evenementen voor externe relaties en congressen, maar ook om collega’s te inspireren op het gebied van leiderschap.

Onderwerpen voor een keynote speech

Ethisch leiderschap

Business Leiderschap

Leiderschap aansluitend bij jouw thema van je event

Ethisch gedrag: veelzijdig en van iedereen

Internationale keynote spreker op het integriteitsevent van de vlaamse overheid.

Ik beschouw wat ethisch gedrag precies is, wat het ethisch gedrag van mensen stuurt en stimuleert en wat het effect van toeschouwers is op het al dan niet ethisch handelen. Bovendien daag ik de deelnemers uit om naar hun eigen morele kompas te kijken. O.a. door hun persoonlijke waarden te ontdekken die een grote rol spelen bij ethische beslissingen.

Integriteit in de fiscale praktijk. Wat doe je?

Op 10 juni 2021 geef ik een online keynote speech over persoonlijke integriteit aan 1000 belastingadviseurs. Een integriteitscode alleen kan zelfs bijdrage aan meer onethisch gedrag in organisaties. Wat kan je dan wel doen om integriteit te bevorderen in de organisatie. Ik geef 5 praktische tips die ze meteen de volgende dag al kunnen toepassen.

 “Het was voor ons beide een onvergetelijke ervaring en uw inzichten hebben ons echt aan het denken gezet. We vonden het een superdag en hebben zo veel enthousiaste reactie gekregen! Je hebt de grote groep goed kunnen opvangen in de workshop en mensen praten nu nog na over wat je vertelde in de plenaire sessie. Onze missie is meer dan geslaagd!”

Kristien en haar collega

Integriteitsfunctionarissen Vlaamse Overheid

“Afgelopen donderdag heb je MMO mogen meenemen in het onderwerp Ethiek. Tijdens de dag kwam naar voren dat complimenten een belangrijke rol (kunnen) spelen in iemands groei en ontwikkeling.

Ondanks dat het één dag college was, merk ik dat het onbewust een deel van mijn gedachtengang is geworden bij het maken/nemen van beslissingen en daardoor op een andere manier naar casuïstiek kijk.
Bij deze een compliment over de manier waarop je het onderwerp Ethiek hebt behandeld en op een interactieve manier levendig en toepasbaar hebt gemaakt.

Executive Master of Management and Organization

TIAS School for Business and Society

“Ik ontmoette Karianne vorig jaar tijdens mijn master aan de Tias Business School. Zij gaf les in ethiek en ik vond de wijze waarop zij lesgaf erg prettig. Afgelopen januari heb ik meegedaan aan haar masterclass. Ik ben bezig met mijn eigen ontwikkeling en ik vind het belangrijk om als leider in mijn kracht te staan. De sfeer was open en transparant. Karianne weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen en boven te halen waar het echt om gaat. Een vraagstuk voor mij is welk soort leiderschap bij mij past. Karianne gaf mij handvatten om hier helderheid over te krijgen. Voor mij is het prettig dat er na de masterclass nog een belafspraak volgt. Het is een ding om het er een middag over te hebben, iets heel anders om ernaar te handelen. Dus zo’n stok achter de deur is heel fijn.”

Sharon Smit

directeur RPAnhn (samenwerkingsverband voor een werkende arbeidsmarkt in Noord-Holland)

“Voor onze controllersdag van Enexis met als thema ‘ethiek’ zochten wij een moderator die enerzijds de theorie rondom dit thema kon uitleggen, maar vooral iemand die ons aan het werk zou zetten met onze eigen ethische dilemma’s. Mede door de inzet van Karianne is dit uitstekend gelukt! In een open en vertrouwde sfeer, hebben we met behulp van rollenspelen en het geven van feedback gesproken over onderwerpen waar we in ons werk dagelijks tegenaanlopen. Voor een controller niet altijd even makkelijk, aangezien we snel geneigd zijn om ons te focussen op ons financieel vakgebied.”

Karianne zorgt ervoor dat de focus op de juiste thema’s blijft en dat de deelnemers worden getriggerd om na te denken over hun ethische dillema’s  en hun eigen handelen bij het oplossen van deze dilemma’s.

Joep van Hemert

Business Controller, Enexis

Ik sprak eerder bij o.a.

 

Wil je mij boeken als spreker, neem dan contact op. Wil je persoonlijke begeleiding, kijk dan naar de programma’s  bij menu “Werk met mij”.

 

Ben je directeur en wil je jouw kracht van verbinden van mensen inzetten om je doelen te bereiken. Vind je dat online nog wel eens lastig of lastiger dan offline. Boek dan deze masterclass voor 2-20 personen.

 

Masterclass online verbindend leiderschap

We gaan er zo zoetjes aan allemaal vanuit dat het hybride werken nog wel even blijft. Zelfs in het post-Corona tijdperk. We ervaren veel werkdruk en minder verbinding maar willen wel graag fijn met elkaar en met onze ‘klanten’ blijven werken. Daarbij hoort aandacht voor de mens. Hoe doen we dat online? Hoe zou het zijn als we het digitaal ontmoeten beter voor ons kunnen laten werken?

Ik heb een 5-tal masterclasses gegeven voor het personeel van DICTU, met als resultaat:
-Je draagt (weer) bij aan de meetings en resultaten die jij en wij willen behalen.
-Je weet na de masterclass precies wat je te doen staat om informeel verbinding te maken, ook al is het online.
-Je bent geïnspireerd. Waardoor je meetings ook vol inspiratie zitten en dat is aanstekelijk voor de rest. Het gaat weer als vanzelf. Misschien wordt het zelfs wel weer leuk!
-Je pakt als verantwoordelijke medewerker leiderschap op jouw stuk van het online werken. Als ontvanger en als zender van de meetings. Waardoor er (weer) lol ontstaat in het werken.

“…we als OR een erg leuke workshop “Online verbinden” van Karianne Kalshoven gehad hebben? Erg leuk om wat tips te krijgen hoe we online de connectie met elkaar kunnen houden. Hierna hebben we alvast één nieuwe regel voor onze vergaderingen ingevoerd: met rode of groene briefjes aangeven of je het wel of niet ergens mee eens bent. Hierdoor kan de voorzitter snel zien hoe iedereen erin zit en hoeft niet iedereen direct iets te zeggen.“.

Ondernemingsraad, DICTU

“In de waardenworkshops heeft Karianne ons erg goed geholpen om dat gesprek over waarden met elkaar aan te gaan. De begeleiding liep als een zonnetje. Karianne is zeer goed benaderbaar, laat mensen uitspreken, maar kan ook een punt achter een discussie zetten. Het was ook een slimme zet van haar om deelnemers ter voorbereiding de waardentest te laten invullen. Daardoor konden wij tijdens de workshop de diepte in. Nu we de waarden in de operatie toepassen, zie je collega’s regelmatig de waardentest op tafel leggen om met elkaar daarover van gedachten te wisselen. De workshops helpen ons zo echt om de samenwerking intern te verbeteren“.

Compliance Officer

Rabobank

The videoconference was directed to Colombian executives in an effort of the Leadership Center of Externado University in increasing ethical awareness in organizational leaders.
The videoconference was offered as a workshop in which participants, around 30 executives, attended Dr. Kalshoven presentation and worked individually and with partners solving dilemmas and answering questions about values and ethical issues in decision-making. Participants interacted directly with Dr. Kalshoven who asked questions and solved inquiries from the public.
The workshop was great. The topic liked a lot and the exercises were practical and engaged the people in discussions around the topic. Additionally, the technical aspects of the videoconference run perfect: the image both of Karianne and her presentation, and also the sound were very good. Karianne was also kind and totally connected with the audience. It was like she was here. Thanks Karianne!

The Leadership Center of the Externado de Colombia University

Wat er op social media werd gezegd over Karianne als spreker: