WIL JE KARIANNE ALS SPREKER

OP JOUW EVENEMENT, CONGRES OF TEAMBUILDINGDAG? DAT KAN!

Karianne Kalshoven is een bevlogen en betrokken spreker

Karianne is een inhoudelijk expert en veelgevraagd spreker over ethisch gedrag en leiderschap voor managers, directies en besuurders

Keynote Speeches

Ik heb ervaring in het spreken voor grote groepen hoog opgeleide managers, directeuren en bestuurders. Een kritisch publiek;-) En hou van interactie op het scherpst van de snede met humor en Amsterdamse directheid. Ik ben betrokken, enthousiast en goed met groepen. Mijn presentaties gaan over leiderschap. Dit kan ik vanuit de inhoud doen, want ik heb een PhD in leiderschap en vanuit mijn ervaringen als leiderschapscoach. En ik durf het ook persoonlijk te maken. Die mix raakt het publiek altijd. Ik neem je mee in het leiderschap van nu. En dat is echt anders dan leiderschap van voor deze corona crisis. Op basis van 20 jaar ervaring laat ik zien dat leiderschap is relevant voor jezelf, voor je mensen, de organisatie en zelfs de maatschappij.

Geschikt voor evenementen voor externe relaties en congressen, maar ook om collega’s te inspireren op het gebied van leiderschap. Onderwerpen voor een keynote speech:

-ethisch leiderschap

-persoonlijke waarden

-leiderschap tussen hakken en dassen

 “Het was voor ons beide een onvergetelijke ervaring en uw inzichten hebben ons echt aan het denken gezet. We vonden het een superdag en hebben zo veel enthousiaste reactie gekregen! Je hebt de grote groep goed kunnen opvangen in de workshop en mensen praten nu nog na over wat je vertelde in de plenaire sessie. Onze missie is meer dan geslaagd!”

Kristien en haar collega,

Integriteitsfunctionarissen Vlaamse Overheid

“In de waardenworkshops heeft Karianne ons erg goed geholpen om dat gesprek over waarden met elkaar aan te gaan. De begeleiding liep als een zonnetje. Karianne is zeer goed benaderbaar, laat mensen uitspreken, maar kan ook een punt achter een discussie zetten. Het was ook een slimme zet van haar om deelnemers ter voorbereiding de waardentest te laten invullen. Daardoor konden wij tijdens de workshop de diepte in. Nu we de waarden in de operatie toepassen, zie je collega’s regelmatig de waardentest op tafel leggen om met elkaar daarover van gedachten te wisselen. De workshops helpen ons zo echt om de samenwerking intern te verbeteren“.

Compliance Officer

Rabobank

“In de waardenworkshops heeft Karianne ons erg goed geholpen om dat gesprek over waarden met elkaar aan te gaan. De begeleiding liep als een zonnetje. Karianne is zeer goed benaderbaar, laat mensen uitspreken, maar kan ook een punt achter een discussie zetten. Het was ook een slimme zet van haar om deelnemers ter voorbereiding de waardentest te laten invullen. Daardoor konden wij tijdens de workshop de diepte in. Nu we de waarden in de operatie toepassen, zie je collega’s regelmatig de waardentest op tafel leggen om met elkaar daarover van gedachten te wisselen. De workshops helpen ons zo echt om de samenwerking intern te verbeteren“.

Compliance Officer

Rabobank

The videoconference was directed to Colombian executives in an effort of the Leadership Center of Externado University in increasing ethical awareness in organizational leaders.
The videoconference was offered as a workshop in which participants, around 30 executives, attended Dr. Kalshoven presentation and worked individually and with partners solving dilemmas and answering questions about values and ethical issues in decision-making. Participants interacted directly with Dr. Kalshoven who asked questions and solved inquiries from the public.
The workshop was great. The topic liked a lot and the exercises were practical and engaged the people in discussions around the topic. Additionally, the technical aspects of the videoconference run perfect: the image both of Karianne and her presentation, and also the sound were very good. Karianne was also kind and totally connected with the audience. It was like she was here. Thanks Karianne!

The Leadership Center of the Externado de Colombia University

“Afgelopen donderdag heb je MMO mogen meenemen in het onderwerp Ethiek. Tijdens de dag kwam naar voren dat complimenten een belangrijke rol (kunnen) spelen in iemands groei en ontwikkeling.

Ondanks dat het één dag college was, merk ik dat het onbewust een deel van mijn gedachtengang is geworden bij het maken/nemen van beslissingen en daardoor op een andere manier naar casuïstiek kijk.
Bij deze een compliment over de manier waarop je het onderwerp Ethiek hebt behandeld en op een interactieve manier levendig en toepasbaar hebt gemaakt.

Executive Master of Management and Organization

TIAS School for Business and Society

“Ik ontmoette Karianne vorig jaar tijdens mijn master aan de Tias Business School. Zij gaf les in ethiek en ik vond de wijze waarop zij lesgaf erg prettig. Afgelopen januari heb ik meegedaan aan haar masterclass. Ik ben bezig met mijn eigen ontwikkeling en ik vind het belangrijk om als leider in mijn kracht te staan. De sfeer was open en transparant. Karianne weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen en boven te halen waar het echt om gaat. Een vraagstuk voor mij is welk soort leiderschap bij mij past. Karianne gaf mij handvatten om hier helderheid over te krijgen. Voor mij is het prettig dat er na de masterclass nog een belafspraak volgt. Het is een ding om het er een middag over te hebben, iets heel anders om ernaar te handelen. Dus zo’n stok achter de deur is heel fijn.”

Sharon Smit

directeur RPAnhn (samenwerkingsverband voor een werkende arbeidsmarkt in Noord-Holland)

“Voor onze controllersdag van Enexis met als thema ‘ethiek’ zochten wij een moderator die enerzijds de theorie rondom dit thema kon uitleggen, maar vooral iemand die ons aan het werk zou zetten met onze eigen ethische dilemma’s. Mede door de inzet van Karianne is dit uitstekend gelukt! In een open en vertrouwde sfeer, hebben we met behulp van rollenspelen en het geven van feedback gesproken over onderwerpen waar we in ons werk dagelijks tegenaanlopen. Voor een controller niet altijd even makkelijk, aangezien we snel geneigd zijn om ons te focussen op ons financieel vakgebied.”

Karianne zorgt ervoor dat de focus op de juiste thema’s blijft en dat de deelnemers worden getriggerd om na te denken over hun ethische dillema’s  en hun eigen handelen bij het oplossen van deze dilemma’s.

Joep van Hemert

Business Controller, Enexis

Ik sprak eerder bij o.a.

 • VVAO. Geen verschil in het uitvoeren van ethisch leiderschap tussen mannen en vrouwen in de top van organisaties, dat laat onderzoek zien. Toch geef ik een presentatie voor de VVAO speciaal voor vrouwen over dit thema. Een duidelijke “role model” op ethiek is wel super belangrijk. Welke vrouwelijke “role model” heb jij?
 • Rabobank. Waarden dialoog als instrument om te verbinden.
 • Vlaamse Overheid. Waarden en Ethiek inzetten als interne coach voor de top ambtenaren bij de Vlaamse overheid.
 • Artsen zonder Grenzen. Spanningsveld tussen ethiek, integriteit en het nemen van verantwoordelijkheid
 • The Leadership Center of Externado University. Videoconference was directed to Colombian executives in increasing ethical awareness in organizational leaders.
 • TIAS 2x per jaar lezing de morele context in organisaties voor MMO, master opleiding executive onderwijs.
 • BIOS 
Workshop integriteit en leiderschap op het Congres “dag van de integriteit” georganiseerd door Nijenrode
 • De Rotary. Psychologische aspecten van leiderschap.
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Risico’s voor de integriteit die nu en in de komende jaren op het openbaar bestuur afkomen.
 • Vlaamse Overheid. Internationale keynote spreker op integriteitsevent. Met focus op persoonlijke waarden en ethisch gedrag.
 • NIP, sectie Arbeid en Gezondheid
Doctoren lezing over integer leiderschap
 • De Rotary. persoonlijke kenmerken die bijdrage aan een moreel kompas.
 • MKB Loket, Utrecht 
Ontbijtsessie “Broodje Kennis” voor ondernemers uit Utrecht over verantwoord ondernemen
 • Nederlandse Beroepsvereniging Accountants (NBA) 
Expertmeeting “tone at the top” en de rol van de accountant hierin
 • Politie Hollands Midden
 Interactieve presentatie over ethische dilemma’s tijdens seminar ethiek en veiligheid
 • Rijksuniversiteit van Groningen, Vakgroep HRM&OB, Faculteit Economie en Bedrijfskunde 
Colloquia integer leiderschap
 • sTimul. presentatie ethisch leiderschap. Ethisch leiderschap als concept verwerken in hun eigen product.

Wil je Karianne boeken als spreker, neem dan contact op. Wil je persoonlijke begeleiding, kijk dan naar de programma’s.

 

Wat er op social media werd gezegd over Karianne als spreker:

 

Wil jij ook inspirerend zijn tussen de hakken en stropdassen?

Zorg dan dat je mijn maandelijks berichten krijgt die ook jou gaan inspireren en ontvang mijn gratis e-book met 4 kritische spiegelvragen om je inspiratie weer op gang te helpen. 

You have Successfully Subscribed!