Testimonials

500+ leiders gingen je voor…

 

Wat anderen vinden van de persoonlijke coaching van Karianne

Frank Boon

Leider over je passie volgen

Dick

Directeur Rabobank

“Dick is meerdere keren coach-klant geweest bij Karianne en tijdens de lock-down bij de online theatershow: het was echt een cadeautje, een uitje. Geeft veel energie. Muziek.
Het was heel oordeelloos en open.
Het werd ook uitgesproken, maar dat voelde ik ook dat er een mega band ontstond, terwijl ik niemand kende van de deelnemers
Ik vond het ook wel een beetje spannend van te voren, omdat het echt iets totaal anders en nieuws is wat je doet.
De knoop is uit mijn maag. Het was treffend. Ik was ook wel een beetje aan het zweten. Duidend was het ook.
En ik weet dat mijn focus ligt op vertrouwen, in mezelf en de ander om. Het was eerst ongrijpbaar en nu het er mag zijn, weet ik wat me te doen staat”

Esther Stomphorst

Managing Partner bij Whyz Execitive Search Bureau

Ik heb een turbulente tijd achter de rug. Privé kwam ik er alleen voor te staan in de zorg voor mijn drie nog jonge dochters. Daarnaast werkte ik als CEO van een start up bij Deloitte, maar ik haalde er geen voldoening meer uit. Ik kreeg de kans om partner te worden, maar alles in me zei ‘nee’ en ik heb mijn baan opgezegd. Met een business coach ben ik gaan werken aan mijn why. Privé lukte het al goed om naar mijn intuïtie te luisteren, maar hoe doe ik dat op mijn werk? De coronatijd kwam als een natuurlijke time-out, om me te bezinnen. In het najaar ben ik begonnen bij Whyz.

Waarom Karianne?
In die periode ben ik gaan schrijven over leiderschap en ik publiceerde dat op LinkedIN. Mijn purpose is om nieuw leiderschap te brengen in de bestuurskamer. Niet meer apenrotsen, maar leiderschapsteams waarin iedereen een uniek perspectief meebrengt. Karianne reageerde daarop met een persoonlijke videoboodschap. Die ging over duidelijke keuzes maken en koers houden. De boodschap was spot on en resoneerde enorm bij mij. Ik heb toen besloten om mezelf de begeleiding van Karianne cadeau te doen.  

Wat haal je uit het traject?    

Het heeft me veel rust gebracht. Ik begin te voelen hoe het is om zakelijk intuïtief en spiritueel te zijn, en op mijn voorwaarden te werken. Ik stap niet meer over signalen heen, maar kijk ernaar om te zien wat ze mij vertellen. Dat maakt het leven een stuk aangenamer. Wanneer je signalen negeert, volg je de waan van de dag, wat alleen maar stress oplevert. Door rustiger te handelen, is de output veel beter, doordat je een innerlijke wijsheid volgt. Het is een hele prettige gewaarwording.  

Hoe ervaar je Karianne?

Heel fijn. Bij haar heb ik het gevoel dat er voor mij wordt gezorgd. Elke keer dat we elkaar zien neemt ze iets voor me mee. Gewoon, iets kleins. Maar ze heeft er echt over nagedacht. Ze heeft echte aandacht. Onze gesprekken zijn erg waardevol voor me, ze helpen me om mijn innerlijke wijsheid te volgen. Wat ik van binnen weet, helpt zij zichtbaar te maken.

 

Pirke van den Elsen

Chief Digital Officer bij Van den Bosch

Karianne en ik hebben elkaar ontmoet tijdens een opleiding die ik volgde. Het thema van de module die ze doceerde was ethiek. Geen onderwerp waar ik vooraf warm voor liep, maar Karianne’s unieke perspectief en persoonlijkheid maakte dat ze een blijvende indruk op me maakte. Jaren later heb ik Karianne benaderd om het business model van een on-line platform aan haar voor te leggen. Eigenschappen van Karianne als ethisch, principieel en moreel kompas waren me bijgebleven. We hebben een half uurtje gesproken over de duurzaamheid van het business model. Een platform dient voor iedere belanghebbende waarde te genereren op de lange termijn: kopers, verkopers, personeel en aandeelhouders. Het is grappig om te constateren dat Karianne, zonder enige inhoudelijke kennis van onze sector, snel tot de kern kan komen. Om je vervolgens met praktisch advies weer op weg te sturen.

Ron Kwakkelaar

Operationeel directeur Sandd 

Via mijn leidinggevende kwam ik in contact met Karianne. Ik had destijds al een coach, maar ik heb toen voor Karianne gekozen: zij heeft de gave om in heldere woorden heel snel de vinger op de zere plek te leggen en te begrijpen hoe de hazen lopen op mijn werk. Terwijl ze er nog nooit was geweest. Ze is iemand die er geen doekjes om windt en daar hou ik van: ik zie daardoor snel waar ik kan verbeteren en groeien. In de 2,5 jaar dat ik bij Karianne in coaching ben, heb ik geleerd wie ik ben. Als mens en als leidinggevende. 

Karianne heeft me ook in contact gebracht met mijn intuïtie. Een onderwerp dat ik eigenlijk zweverig vind, maar ze heeft me laten zien dat het ontzettend praktisch is. Mijn intuïtie helpt me om met aandacht mensen te lezen en dat is in mijn vak als directeur ontzettend waardevol. 

CEO

Farmaceutische Industrie

De eerste keer dat ik Karianne ontmoette, raakte ze me. Ze noemde iets wat ik alleen tussen de regels door noemde en zij pikte dat direct op. Tijdens een seminar van een dagdeel zijn we dieper ingegaan op thema’s waar ik tegenaan liep. Ik had vrij scherp voor ogen waarover het moest gaan: een patroon dat ik bleef herhalen, waardoor ik steeds harder ging werken in plaats van slimmer. Daarnaast maakte ik me tijdens presentaties veel kleiner dan nodig en ondanks presentatietrainingen werd dat steeds erger. Ik klapte echt dicht voor een groep. 

Binnen de sessie hebben we die onderwerpen weten te tackelen. Ik ben er gewoon van af. Het is superknap hoe Karianne dat voor elkaar krijgt. Ze prikkelt je met gekke vragen, waardoor je gewoon uit je hoofd moet stappen. Dan vraagt ze opeens: ‘Wat voor kleur heeft woensdag?’ ‘Weet ik veel, paars!’ antwoord ik. Hilarisch. Ze is ook een beetje zweverig, en dat benoemt ze ook, terwijl de coaching tegelijkertijd verbazingwekkend praktisch is. Karianne is anders, ze is een beetje gek, raar en ze ziet je écht. Ze gaat dicht bij je zitten. Om dat te kunnen accepteren, heb je een bepaalde moed nodig. Als je die hebt en je houdt niet van standaard, dan gaat Karianne je heel ver brengen.’  

Anil Kishoendajal

HR Director International bij RTI Surgical

‘Bij mijn vorige werkgever heb ik een leiderschapsprogramma ontwikkeld om het management naar een hoger plan te krijgen. Voor het onderdeel persoonlijke coaching was Karianne betrokken en ik hoorde veel positieve verhalen over haar. Toen dacht ik: dat wil ik ook voor mezelf. Ik was op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. Voor mijn werk reis ik veel en moet ik teams in verschillende tijdzones aansturen. Daarnaast heb ik een gezin met twee dochters van 8 en 7 jaar. Met Karianne ben ik doelstellingen gaan formuleren wat ik wil bereiken. Ook hebben we mijn energiebalans onderzocht: op welke momenten heb ik veel energie en wanneer minder? Wanneer ik hoge energie heb, plan ik nu geen meetings meer in, maar werk ik aan projecten die ik moet afleveren. Als ik ga reizen, neem ik nu mijn sportspullen mee: ik merk dat ik daardoor beter in balans blijf. Ook plan ik nu veel beter quality time met mijn gezin. Met Karianne houd ik contact via wekelijkse rapportages, mail en regelmatig live sessies. Ik heb inmiddels een betere balans gekregen. We gaan allemaal regelmatig naar de tandarts, maar een coach is nog niet zo standaard. Terwijl het zo veel oplevert; mijn vrouw is ook erg tevreden!    

Astrid Ton

Directeur Hadza interim management

“Ik ontmoette Karianne via LinkedIn, ze reageerde op een post van mij. We maakten een afspraak en op een hele leuk manier reflecteerde ze op wat ik zei. In een filmpje legde ze de vinger precies op de zere plek, en tegelijkertijd was ze heel respectvol. Ze nodigde me daarop ook uit voor een Lunch&Learn-sessie met een aantal anderen. Hoe zij over persoonlijk leiderschap praat, sprak mij heel erg aan. Ik heb daarop een 1-op-1 dagdeel geboekt met haar. Daarin wilde ik me richten op mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ik heb een wat a-typisch CV, ik ben 57 jaar en vaak kom ik er niet tussen. Eerder dit jaar had ik een vervelende ervaring, waardoor ik een knauw had gekregen. Karianne liet me inzien dat ik in het voortraject al een aantal signalen had genegeerd. Ze gaf me hele goede handvatten om weer te vertrouwen op mijn intuïtie en leerde me hoe ik het best met iemand de verbinding leg in een sollicitatiegesprek. Wat ik zo mooi vind aan Karianne is dat ze spiritueel is, maar tegelijkertijd met beide benen op de grond staat. Dat past bij mij en ik zou haar ook aan iedereen aanbevelen die er open voor staat om aan zichzelf te werken.”

Maurits star busmann

Interim Directeur Legal Counsel 

‘Karianne kijkt met een hele frisse blik naar mijn situatie, zonder oordeel’ 

Twintig jaar werkte ik als bedrijfsjurist, vaak bij internationale organisaties. In mijn laatste baan werkte ik in drie tijdzones tegelijkertijd en was weinig thuis. Met mijn kinderen had ik veel te weinig connectie. Tijdens een etentje met mijn vrouw besloot ik om het roer om te gooien. Zes dagen later zei ik mijn baan op. Dat is nu ongeveer twee jaar geleden en in de tussentijd heb ik allerlei projecten gedaan en een coachingsopleiding gevolgd. Via een aanbeveling kwam ik bij Karianne terecht. Ik volg een traject bij haar en met hele goede vragen helpt ze mij om de plek te vinden die voor mij geschikt is. 

Zo kreeg ik een baan aangeboden en dan vraagt Karianne me: is dit wat je echt wil, of is het een uitvlucht? Dat zet me dan enorm aan het denken. En ze zegt: je hoeft niet direct je jarenlange ervaring overboord te gooien. Probeer het te omarmen. Tegelijkertijd stimuleert ze me om alles los te laten en helemaal out of the box te denken. Om niet direct in banen te denken. Dat zijn voor mij echt eyeopeners. 

Karianne kan heel goed luisteren en kijkt met een frisse, onbevangen blik, zonder oordeel. Ze heeft echt interesse in me. Dan appt ze me gewoon tussendoor hoe het met mij gaat. En vraagt ze terloops hoe het met mijn voornemens gaat om elke dag mijn kinderen naar school te brengen en thuis te eten (en dat gaat goed!). Ze is daarin heel bevlogen en authentiek.     

Sharon Smit

Directeur RPAnhn (samenwerkingsverband voor een werkende arbeidsmarkt in Noord-Holland Noord) 

‘Ik ontmoette Karianne vorig jaar tijdens mijn master aan de Tias Business School. Zij gaf les in ethiek en ik vond de wijze waarop zij lesgaf erg prettig. Afgelopen januari heb ik meegedaan aan haar masterclass. Ik ben bezig met mijn eigen ontwikkeling en ik vind het belangrijk om als leider in mijn kracht te staan. De sfeer was open en transparant. Karianne weet heel goed de vinger op de zere plek te leggen en boven te halen waar het echt om gaat. Een vraagstuk voor mij is welk soort leiderschap bij mij past. Karianne gaf mij handvatten om hier helderheid over te krijgen. Voor mij is het prettig dat er na de masterclass nog een belafspraak volgt. Het is een ding om het er een middag over te hebben, iets heel anders om ernaar te handelen. Dus zo’n stok achter de deur is heel fijn.’  

En ze werd 2 jaar later nog een keer klant:

Karianne is een zeer deskundige en betrokken coach die in staat is om je een echte transformatie te laten doormaken. Zij heeft mij begeleid bij het nemen van een belangrijke beslissing in mijn loopbaan. Door haar manier van vragen stellen heb ik nieuwe inzichten gekregen en het vertrouwen om een sprong in het diepe te wagen. Het resultaat is dat ik op het hoogtepunt van mijn carriere mijn baan heb opgezegd en mijn eigen bedrijf ben gestart. Iets wat ik diep van binnen al langer wilde. Het was ontzettend fijn om dit traject met Karianne te doorlopen. Het heeft me veel kracht gegeven.”

Leon Bogers

MT lid, manager MKB, ABN AMRO

‘Bijna 2 jaar geleden ging ik weg bij Rabobank en na het voltooien van mijn Master in Management & Organisatie, raakte ik al snel in gesprek met ABN Amro. De eerste periode bij een nieuw bedrijf doe je veel nieuwe indrukken op. Je leert de organisatie en veel nieuwe mensen kennen. Na zo’n intensieve periode is het goed om tijd te nemen en stil te staan bij je ambities; feitelijk kijken, waar wordt je nu gelukkig van? Niet dat ik ontevreden ben, helemaal niet, maar ik vind het belangrijk om die check te doen, zo blijf je dicht bij jezelf en in je kracht.

Karianne is een hele goede sparringpartner die de vraag achter de vraag stelt. Ik ben verbaal vrij sterk, dus ik moet iemand hebben die juist die soms pijnlijke vraag kan stellen. Kariannes grootste kracht is dat ze geen genoegen neemt met het eerste antwoord, maar doorvraagt en zo tot de kern komt.

De eerste helft van de dag stonden we stil bij het verleden, kijken naar situaties en keuzes zoals ik deze heb gemaakt en op zoek naar de achterliggende overwegingen Dat leverde nieuwe inzichten op. In de middag gingen we in op waar ik energie van krijg, op basis van een cultuurwaardentest. We vergeleken mijn waarden met de waarden van mijn bedrijf zoals ik deze zie en ervaar, en daar zaten soms significante verschillen tussen. Het inzoomen op die verschillen zorgde bij mij voor veel duidelijkheid. Enerzijds om te kunnen bepalen wat ik nu echt belangrijk vindt en anderzijds om te bepalen welke waarden ik absoluut nodig heb om “gelukkig” te kunnen zijn.

Ik vind het een belangrijke investering in jezelf om zo’n dag te doen, om te onderzoeken of wat je doet nog steeds bij je past. Veel te weinig mensen maken nog gebruik van die mogelijkheid. We mogen werken tot ons 67ste, dus het is zonde als je iets doet waar je niet gelukkig van wordt. Deze dag zorgt voor scherpte in mijn afweging en heeft mij erg geholpen in mijn reis op weg naar een volgende bestemming. Wat die is? Dat weet ik nog niet.’

Charlotte Menting

HR Manager

‘Ik liep vast in mijn baan, had het niet meer helemaal naar mijn zin en twijfelde of dit specialisme wel was wat echt ik wilde. Karianne kende ik al lange tijd en ik besloot bij haar de 1-op-1-dag te volgen. Zij is iemand die goed luistert, die je echt begrijpt, maar ook kritische vragen stelt. Van die vragen die ergens in je achterhoofd spelen en die nodig zijn om te beantwoorden, maar die je zelf niet zo snel aangaat. En ik voel me bij haar op mijn gemak, wat voor mij heel belangrijk is om op zo’n dag volledig open te zijn en het optimale eruit te kunnen halen.

Tijdens de dag zijn we ingegaan op de zaken waar ik tegenaan loop in mijn werk, wat ik als persoon belangrijk vind en hoe meer in lijn daarmee keuzes te maken. De dag hielp me om dichter bij mezelf te komen. Zowel zakelijk als privé. Ik ben niet voor alles verantwoordelijkheid en het is niet verkeerd om mijn eigen grenzen te stellen.  

Karianne is iemand die met concrete oplossingen komt, deadlines stelt en je er ook echt aan houdt. Het resultaat? Vriendschappen die mij te veel energie kostten, heb ik op een lager pitje gezet. Ik ben met vrijwilligerswerk gestopt waar ik de laatste tijd niet meer genoeg voldoening uithaalde. En het belangrijkste: ik heb een nieuwe baan! Ik ga aan de slag bij een HR-adviesbureau in een meer generalistischer rol in plaats van het specialisme waarin ik nu werkzaam ben. De dag met Karianne heeft me dus heel veel gebracht.’

Roland Heijnen

Directeur Kringloopwinkel Noppes

“Een theatershow over intuïtief leiderschap. Wat moest ik me daarbij voorstellen? Geen idee, maar wat er kwam was intuïtie in levende lijve.

We werden als deelnemers zowel individueel als collectief meegenomen in real time intuïtief leiderschap. Het was verbluffend hoe raak de show was en hoe het de kracht van intuïtie in leiderschap demonstreerde. Los daarvan was het ook nog gewoon leuk.

Het inspireert mij in ieder geval nog meer op mijn intuïtie te vertrouwen en te doen waarvan ik diep van binnen weet dat ik het te doen heb. Een aanrader voor wie hierin gelooft en voor wie sceptisch is, maar de moed heeft er open in te gaan.”

Garry Pieters

Internationaal Bestuurder

Heel veel plezier en success met je initiatieven en onze paden kruisen nog wel een keer.Ik wilde mezelf ontwikkelen als een mentor. Ik wil iets terug doen voor de maatschappij. Ik ben waar en wie ik ben (thuis). Ik roep ik ben de gelukigste man ter wereld. Op die reis heb ik heel veel geleerd door te kijken, luisteren, leren en te veranderen. De verbeteringen die ik persoonlijk en professioneel doormaak zijn  bewuster en meer van ‘kwalitatieve’ aard. Ik dank je nogmaals voor je openheid, hulp en adviesen, ik heb veel van je geleerd (direct en indirect). 

Maartje Blijleven

Digital Community Leader bij We Love Communities

Scherp, analytisch en intuïtief, dat zijn de eerste woorden die bij me opkomen als ik denk aan Karianne Kalshoven. We kennen elkaar via een business mastermind waar we allebei onderdeel van zijn. Zelf ben ik digital community expert en mijn bedrijf en team groeien exponentieel hard. Ik was op zoek naar goed personeel, maar waar vind je die? Dat kostte me veel tijd, tijd die ik niet had. Karianne had toen het geniale idee om mijn bedrijf ook als community te zien. Kende ik nog niet iemand in mijn netwerk die bij mijn community pastte? Vanuit die invalshoek kwamen er ineens allemaal namen bij me op en binnen een dag had ik die nieuwe medewerker gevonden. Iemand die echt goed bij mijn bedrijf past. Zonder Karianne was me dat niet gelukt. Dit is maar een van de vele voorbeelden die ik kan noemen als het gaat om de creatieve ideeën die Karianne heeft. Bovendien is het erg fijn om met haar te werken. Als je op zoek bent naar een professional die je snel helpt groeien, vlijmscherp is in haar analyses en een meester in omdenken, dan kan ik Karianne van harte aanbevelen!

Esther Smit

HR-manager bij Zetacom 

‘Ze is anders, ze is raar, gek en ze ziet je écht’ 

De eerste keer dat ik Karianne ontmoette, raakte ze me. Ze noemde iets wat ik alleen tussen de regels door noemde en zij pikte dat direct op. Tijdens een seminar van een dagdeel zijn we dieper ingegaan op thema’s waar ik tegenaan liep. Ik had vrij scherp voor ogen waarover het moest gaan: een patroon dat ik bleef herhalen, waardoor ik steeds harder ging werken in plaats van slimmer. Daarnaast maakte ik me tijdens presentaties veel kleiner dan nodig en ondanks presentatietrainingen werd dat steeds erger. Ik klapte echt dicht voor een groep. 

Binnen de sessie hebben we die onderwerpen weten te tackelen. Ik ben er gewoon van af. Het is superknap hoe Karianne dat voor elkaar krijgt. Ze prikkelt je met gekke vragen, waardoor je gewoon uit je hoofd moet stappen. Dan vraagt ze opeens: ‘Wat voor kleur heeft woensdag?’ ‘Weet ik veel, paars!’ antwoord ik. Hilarisch. Ze is ook een beetje zweverig, en dat benoemt ze ook, terwijl de coaching tegelijkertijd verbazingwekkend praktisch is. Karianne is anders, ze is een beetje gek, raar en ze ziet je écht. Ze gaat dicht bij je zitten. Om dat te kunnen accepteren, heb je een bepaalde moed nodig. Als je die hebt en je houdt niet van standaard, dan gaat Karianne je heel ver brengen.’  

Claudia

Operationeel Directeur

“Ik kwam bij Karianne omdat ik me klein maakte. Een soort van onzekerheid ervaarde over mijn DT functie en mijn rol hierin. Ik was niet overtuigd dat ik dat goed kon. Vooral ook door een eerdere ervaring in een andere organisatie. Tijdens het individuele programma bij Karianne ben ik op zoek gegaan. Allereerst ben ik op zoek gegaan naar mijn diepste overtuigingen achter deze onzekerheid. Wauw wat een helderheid. Ik was nog niet eerder met een coach zo diep gegaan. Ik heb gemerkt dat ik me snel afhankelijk opstel richting anderen. Ik

heb nu geleerd hoe ik me onafhankelijk bewaar in relaties zonder dat dit egoistisch is. Een van mijn eerdere overtuigingen;-) In mijn werk loopt alles beter. Werk kost minder energie en de gesprekken met mijn team lopen als van zelf. Ik beland minder in goed/fout discussies en zoek veel meer de dialoog waardoor ik veel effectiever ben geworden. Door de groei in mijn zelfvertrouwen, maak ik nu het verschil in mijn rol als DT lid.

De programma’s van Karianne kunnen voor anderen ook zeker behulpzaam zijn. Je leert jezelf kennen en bent daardoor een veel betere gesprekspartner voor anderen.”

‘Mijn teamleden groeien ook doordat wat ik van Karianne leer ook echt kan overbrengen aan mijn team’

2 jaar eerder was Claudia ook klant: “Hoe blijf ik bij mijn eigen stijl? Dat was de belangrijkste vraag waarmee ik bij Karianne kwam. Hoe blijf ik bij mezelf als anderen om me heen heel anders doen of denken? Sinds september coacht ze mij en helpt ze me nog meer in mijn kracht te gaan staan. Ze doet dat op een heel prettige manier, zonder te oordelen en door supersnel tot de kern te komen. Ik leer dat het belangrijk is om bij mijn intuïtie te blijven. De ratio wil het nog wel eens overnemen . Karianne zegt dan: even een stapje terug, wat zegt je gevoel? Ze helpt me heel goed om dat onder woorden te brengen, waardoor ik veel meer rust en tijd in mijn werk ervaar.
Het mooie is dat ik de kennis die ik op doe ook weer kan doorgeven aan mijn teamleden. Gister had ik nog een medewerker in de kamer die een vervelend gesprek had gehad en daar verdrietig om was. Normaal zou ik troosten, nu liet ik haar even. Zodat ze zelf tot de oplossing kon komen. Ander voorbeeld: Met een aantal teamleden moest ik tot een besluit komen over de doorgang van een project. Normaal gesproken zouden we erop pushen. Nu vroeg ik: wat voelen jullie erbij? Het antwoord: het voelt alsof we met zevenmijlslaarzen gaan. We besloten het project uit te stellen, wat een wijs besluit bleek te zijn.’

Valentijn van der Valk

Mede-eigenaar Hotel St Roch in Frankrijk

Medewerkers: ca. 20 man 

Doel: betere werkbalans 

Hoe Valentijn in een paar maanden zijn werk-prive balans volledig herstelde met krachtig en ontspannen leiderschap

Over Valentijns bedrijf & uitdaging

In een korte periode van vier jaar is ons bedrijf snel gegroeid naar 20 medewerkers. We hadden eerst een camping en een chalet, en sinds 2 jaar ook een hotel erbij. Ik merkte dat ik steeds minder effectief werd, dat ik steeds minder goed kon uitleggen aan mijn mensen waarom ik vond wat ik vond. Waarschijnlijk was ik gewoon wat overwerkt, had ik te lang te veel hooi op mijn vork genomen. Ik had echt een betere balans nodig.

Daarom besloot ik Karianne haar programma te volgen. Precies op dat moment ontmoette ik Karianne. Ze heeft een prettige mix van professionele afstand en waarden waarmee ik me identificeer, met haar focus op integer leiderschap, op authenticiteit en echtheid. Ze stelt de juiste vragen. Ze zegt niet wat ik moet doen, al heeft ze tips en adviezen. Eerder helpt ze mij om zelf de juiste oplossingen te vinden.

Wat haal je uit het programma?  

Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat ik toegeef dat ik me moet blijven ontwikkelen in mijn leiderschap. Voor mij betekent dat vooral focus op duidelijkheid, duidelijke afspraken maken. Ik hoef van mezelf niet meer vrienden met iedereen in het team te zijn. Ook kan ik keuzes, inclusief de vervelende, beter duidelijk maken, doordat ik me meer focus op mijn missie e op wat het beste is voor de organisatie en voor de mensen om wie het gaat. En ik heb veel meer rust doordat ik al mijn activiteiten inplan. Ik zie mijn gezin meer en kijk met meer tevredenheid naar mijn prestaties. Ik mag vaker trots zijn van mezelf. Het leuke is dat daardoor ook meer lukt.

Hoe ervaar je Karianne? 

Karianne is voor mij “gezond irritant”. Ze confronteert me met zaken waarmee ik onderbewust al bezig was en die ik nu onder woorden probeer te brengen. Dat is niet altijd makkelijk, maar het maakt zaken wel helder. Ze spiegelt heel goed, stelt de juiste vragen en dit helpt me erbij om een betere leider te zijn.

 

Esther de weert

 HRM manager bij het ministerie van Binnenlandse Zaken

‘‘Mijn voornemen voor dit jaar was om stappen te zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Karianne had mij ooit begeleid bij mijn bachelor scriptie en zij is mij bijgebleven om haar energie en enthousiasme. Haar filosofie spreekt me aan: wees positief, creëer kansen en investeer in jezelf. Daarom koos ik ervoor met haar een 1-op-1-dag te houden. Het is een dag geworden waarvan ik nu nog steeds energie krijg en waardoor ik flinke stappen zet, persoonlijk en op werkgebied. Karianne werkt met verschillende werkvormen, waardoor de dag heel dynamisch is. Ze stelt voortdurend out-of-the-box vragen waardoor ik word uitgedaagd op een andere manier te denken, zoals: wat is je grootste irritatie? Ook deden we een oefening waarbij ik mijn gedachten moest opschrijven en dat moest vergelijken met mijn gevoel. Dit hielp mij meer naar mijn gevoel te luisteren en gaf mij (zelf)vertrouwen. Ik heb veel resultaat van de dag. Nieuwe zelfinzichten, nieuwe gereedschappen om met (werk)situaties om te gaan, nieuwe plannen om mijn toekomst vorm te geven. De dag was en is erg waardevol.’  

Laurence Meriaux

Marketing Manager bij Pernod Ricard Nederland

‘With the years passing by, I often felt stuck in recurring issues at work. Karianne has helped me to break the vicious circles I experienced. She has the very rare talent of being able to coach you from your perspective. She perceived who I truly am and quickly established climate of trust. 
On a day-to-day basis, our sessions have tremendously improved my wellbeing in a hectic work environment. Through theory and practice, she empowered me by showing me how to be more aware of my needs, how to focus on the most important and how to communicate better with others. 
During our trajectory, she never tried to use a one-size-fits-all approach. On the contrary, she embarked together with me on my journey to self-discovery. She listened to the real needs and helped me to build a solid approach in order to fulfill them. While she knows how to motivate and encourage you in difficult times, she’s also able to  give the necessary kick when you are stuck.
Mostly she has helped me to unveil my true self and to gather the courage needed to take matters into my own hands. ’

Anja Bruijn

Accountmanager Private Banking bij Rabobank

‘Dagelijks pas ik dingen toe die ik heb geleerd tijdens deze dag. In mijn telefoon staat een lijstje met zo’n zes punten waar ik regelmatig op kijk. Rust opzoeken, even afstand nemen, steeds nagaan wat ik zelf ergens van vind. Ik kwam bij Karianne omdat ik snel onder de indruk ben van anderen, ik zet ze hoog neer en ik kan daar last van hebben. Tijdens de VIP-dag zijn we heel diep ingegaan op wat ik leuk vind om te doen, wat bij me past, waar ik energie van krijg en hoe relaties lopen. De dag heeft me ontzettend veel gebracht. Zo kwam ik erachter dat ik een beelddenker ben. Een super ontdekking! Ineens begreep ik waarom ik het lastig vind om namen te onthouden. Een gesprek voorbereiden kostte me veel tijd. Nu maak ik een tekening en die onthoud ik veel beter.

Ook mijn omgeving ziet de verandering. Een collega, echt een haantje, startte een discussie en ik was het helemaal niet met zijn punten eens. Normaal zou ik het laten of er heel serieus op reageren. Nu ging ik er juist met energie in. Hij was verrast door mijn opstandigheid, vond het leuk.

Ik ben echt onder de indruk van hoe Karianne het doet. Ze is heel persoonlijk en ze is al zo wijs. Ik kan echt werkelijk niets negatiefs noemen over de dag. Elke keer als ik eraan terug denk, krijg ik weer energie.’

Barbara Boontjes

 MT-lid Pulsum Accountants&Adviseurs

Leonie Blom

HR MT-lid Pernod Ricard Nedereland

‘Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Pernod Ricard Nederland en sinds 2014 eindverantwoordelijk als HR Manager. Voor onze medewerkers zocht ik een manier om zich te ontwikkelen en meer uit zichzelf te halen. Mijn ervaring met sommige trainingen was dat de kennis niet wordt toegepast in de praktijk omdat het vaak gaat om kortstondige trainingen. En gedragsaanpassing is iets wat op de lange termijn ontstaat door veel toe te passen in de praktijk. Met het oog op onze ambities en het doel om het leiderschap van onze medewerkers meer naar voren te laten komen, ben ik op zoek gegaan naar maatwerk.

 

Karianne kon dit maatwerk leveren. Dankzij de coaching van Karianne weten wij goed welke menselijke kwaliteiten wij in huis hebben en hoe we deze op een juiste manier kunnen inzetten. Medewerkers geven aan dat ze meer vanuit hun kracht werken en dat ze op deze manier hun ‘rugzak’ uitbreiden. Ze krijgen handige tools aangereikt waarmee ze daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan. Dit vergt ook van de medewerker een hoge inzet om alles uit de coaching te halen en die kennis te behouden. Door het vertrouwen in Karianne en haar fijne manier van coachen wordt er meer gecommuniceerd op de werkvloer en zijn mensen opener naar elkaar.  Dit heeft Karianne kunnen realiseren middels een vertrouwensband zowel onze medewerkers als met mij.